RİZE / ARDEŞEN - Ardeşen Akşemsettin Bilim ve Sanat Merkezi

May

Şbt

Ardeşen BİLSEM olarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansına (DOKA) yaptığımız proje başvurumuz kabul edildi.

Bu proje kapsamında;

DOKAP'a başvuru yaptığımız

1 - İnovasyon Atölyesi

a) Parkurlu Robotik Atölyesi

b) Mation Capture Atölyesi

2 - Sanal Gerçeklik Atölyesi

3 - Biyoloji Laboratuvarı

4 - Kimya Laboratuvarı

5 - Drama Atölyesi

yapılması planlanmaktadır.

Proje kapsamı 743.000 tl bütçe ile planlanmıştır. DOKA Başkanı Hakan GÜLTEKİN, Ardeşen Kaymakamı Ekrem ÇEÇEN, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Nazım AKSOY ve Okul Aile Birliği Başkanımızla imza töreni gerçekleşitirldi. Hayırlısıyla en yakın sürede proje içeriğinin tamamlanıp kullanıma geçirilmesi ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmasını temenni ediyoruz. Emeği geçenlere teşkkür ediyoruz.

14-25 KASIM ETKİNLİKLERİMİZ

YÖNERGE:

24-28 NİSAN tarihleri arasında yarışma komisyonunca formların incelenmesi ve sonucun duyurulması VE ÖDÜLLERİN VERİLMESİ

ÖĞRENCİLERİMİZİN ÖZETLERLERİYLE KÜTÜPHANEMİZDE 'KİTAP ÖZETLERİ BÖLÜMÜ'NÜN OLUŞTURULMASI

DİKKAT EDİLMESİ GERKEN NOKTALAR:

Her sınıf kendi düzeyinde veya üstündeki kitapları okuyabilir. Kendi sınıf düzeyinin altında okudukları kitaplar sayılmayacaktır.

"Kitap Listesi" formundaki kitap sayfası dikkatle doldurulmalıdır. En çok sayfaya ulaşan üç öğrencimiz başarılı sayılacaktır.

Öğrencilere okudukları kitaplarla ilgili komisyon tarafından sorular sorulabilir(Dikkatli okumak da burada önem kazanıyor.)Okunan her kitap "Kitap Listesi"ne işlenmeli ve her kitabın ayrı bir özet formu doldurulmalı.

Ekm

Kurumumuza kazandırılan teleskopumuz ile ilk denemelerimizi 22-10-2022 akşamı, okulumuz sahasından veli öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirdik. Edindiğimiz tecrübe ile birlikte 25 Ekim akşamında daha verimli bir gözlem için bizler hazırız. Tüm öğrencilerimizi, velilerimizi ve gözlem seven vatandaşlarımızı bekliyor olacağız.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Özgür CESUR'un da yer aldığı Geleceğe Dokunan Eller PRO adlı e-Twinning projesinin son konuğu ödüllü fotoğraf sanatçısı Baran DOĞAN oldu. Söyleşi zoom üzerinden yapıldı. Öğrencilerin sorularını samimiyetle cevaplayan Baran DOĞAN başarının sırrı ve fotoğrafçılık ile bilgilerini paylaştı.

Nis

Geleceğe Dokunan Eller Pro e Twinning projemizde nisan ayı konuğumuz Avrupa Matemetik Olimpiyatlarında altın madalya sahibi İREM GÜLCE YAZGAN oldu. İrem Gülce bize başarısını ve çalışmalarını anlattı. Matematik ile ilgili öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Olimpiyalara hazırlanma sürecini paylaştı. Kendisine vermiş olduğu bilgiler ve yaşattığı gurur için teşekkür ediyor hayatında başarılar diliyoruz.

Nis

Geleceğe Dokunan Eller Pro Nisan ayında ATLAS SARRAFOĞLU'nu ağırladı. Atlas öğrencilerimize iklim ve küresel ısınma ile ilgili bilgiler verdi. Kendisinin bu konuda yaptıklarını ve öğrencilerimizin de yapabilecekleri hakkında sunumunu paylaştı. İklim aktivistliği sırasında başından geçen ilginç anılarını bizimle paylaştı. Kendisine paylaşımları için çok teşekkür ederiz.

BİLSEMDE BU HAFTA 18-22 NİSAN 2022

Nis

Bisemde 14-18 şubat 2022  haftasında yapılan etkinlikleri aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Nis

Okulumuzda yapıla etkinliklerin bulunduğu videoyu izleyebilirsiniz.

Nis

Geleceğe Dokunan Eller Pro e Twinning projesi bu yılda biribirinden kıymetli konukları öğrencilerle buluşturuyor. Mart ayı konuğumuz Ali İNSAN müzik serüvenini, başarılarını tüm samimiyetiyle öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimizden gelen tüm soruları içtenlikle cevapladı. Merak ettiklerimizin yanı sıra kemanı ve sesi ile gönüllerimizi fethetti. Kendisine müzik hayatında başarılar diliyor davetimizi kırmayıp bize vakit ayırdığı için tekrar teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz BYF grubu öğrencilerinden Ela AYDIN'ın geliştirdiği danışmanlığını Özgür CESUR'un yaptığı Rengarenk Türkçe adlı Tübitak Projemiz Erzurum Finallerine gitmeye hak kazandı. Ardeşen ilçesinden katılan tek projenin  bölge finallerinde Ardeşen'i temsil etmesi okulumuzu gururlandırdı. Proje ekibimize Türkiye finalleri için başarılar diliyoruz.

Şbt

Kurumumuz Müd. Yrd. Müzik Öğretmeni Murat Fındıközü Öncü Okul Yöneticileri Derneğinin Düzenlediği Beste Yarışmasında 3. Olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz. Kurumumuz sizlerle çok daha güçlü BİLSEM ailesi yeniliklerin anahtarı olmaya devam ediyor.